Implantologija

Implantologija

Zubni implantati predstavljaju svakako najbolje rješenje u slučaju nedostatka zuba. Implantati su nadoknade u obliku šrafa, izrađene od titanijuma, koje se postavljaju u kost imitirajuci prirodni korjen izgubljenog zuba. Nakon sto kost sraste sa implantatom, na njega se postavlja odgovarajuca nadoknada. To moze biti – pojedinačna krunica, most ili proteza. Na taj nacin se obezbjeđuje ponovna funkcija izgubljenih zuba.

Implantologija

Novi zub na implantatu izgleda i funkcionise u potpunosti kao prirodan zub. U slučajevima kad nedostaje više zuba u nizu, nije neophodno postaviti isto toliko i implantata. Dva implantata mogu da nose jedan most od tri ili četiri zuba

Dentalni implantat je veštački koren koji se ugrađuje u kost. Najčešće se izrađuje od titanijuma i koristi se u stomatologiji za nošenje nadoknade jednog ili više zuba kako bi se zamenili izgubljeni pojedini zubi ili grupe zuba.

Praktično svi dentalni implantati koji se danas koriste jesu tipa korenskih endeosealnih implantata, tj. veoma su slični pravom korenu zuba, jer poseduju oblik korena i postavljaju se u kost.

Vilična kost prihvata titanijumski implantat i tada dolazi do oseointegracije odnosno koštane integracije koja se odnosi na spajanje površine implantata sa okolnom kosti. Dentalni implantati se zatim sjedinjuju s kosti i koriste se kao podrška brojnim zubnim nadoknadama, uključujući krunice, mostove na implantima ili proteze. Takođe se mogu koristiti i kao oslonac za ortodontsko pomeranje zuba. Upotreba dentalnih implanata omogućava jednosmerno pomeranje zuba bez povratnog dejstva (primenjuje se u ortodonciji).

Implantati su najbolje i najracionalnije rešenje kod gubitka zuba.

Oni su optimalno rešenje u terapeutskom, medicinskom ali i u estetskom smislu.

Implantati pacijentima vraćaju osećaj prirodnih zuba, izgledaju prirodno i u potpunosti se uklapaju u vilicu sa preostalim zubima pacijenta.

Mi koristimo implantate sačinjene od titanijuma, materijala koji ljudski organizam lako prihvata, i oni se hirurški postavljaju na mesto u vilici gde nedostaje zub. Na postavljene implantate nakon određenog perioda integracije, postavljaju se suprastrukture a preko njih krunice i mostovi.

Zubni implantati su veličine prirodnog korena zuba i garantuju prirodan i suguran osećaj prilikom govora i jela.

  • Implantologija

    Implantologija

  • Implantologija

    Implantologija

  • Implantologija

    Implantologija

PACIJENTI O NAMA

Po meni jedna od najboljih stomatoloških ordinacija . Imaju jako dobar tim. Sa jedne strane jako profesionalni, a sa druge strane super opusteni, tako da možete sa njima pričati o svim temama.

Nikolina S.

Sve je na visokom nivou uredjeno,čekaonica jako lijepo uređena i vodi se mnogo evidencije o higijeni jer je sve jako lijepo čisto.Ordinacija je također jako lijepo uređna,istakla bih posebno laganu muziku u pozadini za vrijeme tretmana

Teodora M.

Ako ste pomislili da iskustvo kod stomatologa može da vam donese samo bolne trenutke onda treba da posjetite Pušara Dent stomatološku ordinaciju u Laktašima

Jovana V.

Profesionalan i ljubazan pristup svakom pacijentu. Prezadovoljn uslugom. Sve preporuke

Stojče M.

RADNO VRIJEME

Pon-Pet 9:00 – 18:00
Subota 9:00 – 14:00
Nedjelja Ne radimo

GDJE SE NALAZIMO