Stomatološka protetika

Stomatološka protetika

je grana stomatologije kojom nadomještamo izgubljene zube, estetski korigiramo postojeće, tj. poboljšavamo funkciju i estetski izgled zuba, a samim tim poboljšavamo kvalitetu Vašeg života. Pri tome ne mislimo samo na ljepotu nego i zdravlje.

Stomatološka protetika se dijeli na:

fiksnu protetiku (krunice, mostovi)
mobilnu protetiku (parcijalne i totalne proteze, te proteze na implantatima)

Fiksna protetika /stomatološka protetika/

Krunice

Krunica je fiksni nadomjestak koji se postavlja na prirodne zube, a kojom se nadomještaju jako oštećeni i/ili estetski neprihvatljivi zubi. Zub koji se nadograđuje potrebno je prethodno izbrusiti (prilagoditi), kako bi se na njega mogla postaviti krunica. U našem Implantološkom centru nudimo Vam krunice od najkvalitetnijih materijala, koji se uz funkcionalnu dimenziju odlikuju i visokom estetskom razinom, čime se uvažavaju različite potrebe i želje pacijenta.

Mobilna protetika

U današnje vrijeme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lijep i prirodan izgled. Postoji više tipova i podjela zubnih proteza, a među njih spadaju i parcijalne i potpune proteze. U našem centru proteze se izrađuju od visokokvalitetnog akrilata i kompozita.

Proteze

Kada pacijentu nedostaje više zubi jedna od jednostavnijih terapija je zubna proteza. U današnje vrijeme se sa zubnim protezama može postići kako funkcionalnost, tako i lijep i prirodan izgled. Postoji više tipova i podjela zubnih proteza, a među njih spadaju i parcijalne i potpune proteze.

Parcijalna proteza se koristi kada pacijentu nedostaje manji broj zubi i one se tada umeću među postojeće zube.

Totalna zubna proteza nadomješta nedostatak zuba kod potpune bezubosti. Preporučuje se samo kao alternativno ekonomično rješenje za saniranje bezube čeljusti kada ugradnja implantata nije moguća. Baza je izrađena od akrilata, a zubi mogu biti keramički i akrilatni. Za vrijeme dok pacijent čeka na svoju protezu, dobiva privremene zube.